Cursus bruidsfotografie

Op zaterdag 22 april stapte ik al vroeg in de auto. Op naar Pijnacker voor een cursus bruidsfotografie van Christiaan de Groot van MooiBelicht Fotografie. Christiaan is tijdens de uitreiking van de Dutch Wedding Awards uitgeroepen tot "trouwfotograaf van het jaar" in 2015. Daarnaast won hij in dat jaar drie Fearless Awards en heeft hij in verschillende jaren een Nederlandse Bruids Foto Award binnengesleept. Ik ben een groot bewonderaar van zijn werk, dus had er onwijs veel zin in. De ochtend begon met theorie. Wat zijn de onderdelen van een goede foto? Hoe zorg je dat er iets gebeurt in een foto? Daarnaast keken we naar onze persoonlijke doelstellingen, en gaf Christiaan ons heel veel tips om toe te passen tijdens het fotograferen van een bruiloft. Naast het verloop van de dag kwamen ook de benodigdheden, de workflow, het afleveren van de foto's en het album aan bod. Na al deze theorie hebben we gezamenlijk onze eigen portfolio's bekeken, en heeft Christiaan alle deelnemers nog van wat persoonlijke tips voorzien. Vervolgens hebben we gezellig geluncht en nog even gekeken naar het sorteren en nabewerken van alle foto's van een trouwreportage. Je komt met héél veel foto's thuis na zo'n dag, maar hoe kun je de foto's het makkelijkst selecteren? En hoe bewerk je op een efficiënte manier je foto's na? Toen we de nabewerking hadden behandeld arriveerde er een leuk stelletje dat we op de foto mochten zetten. We gingen oefenen hoe we ze het beste op hun gemak konden laten voelen en kijken hoe we het beste storende elementen weg konden laten uit onze composities. Superleerzaam! We sloten de dag af met een gezellig diner waarin we met elkaar konden sparren over het fotograferen van bruiloften en ander werk. Ik heb erg veel aan deze dag gehad, en heb onwijs veel zin in de bruiloften die op de planning staan!

Recente Blogs
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square