Brood & Spelen

Een paar weken geleden mocht ik weer voor Brood & Spelen op pad. In twee dagen tijd stonden de drie locaties in Beverwijk op de planning. Eerst ging ik langs BSO de Duinhut en BSO het Kompas, en de volgende ochtend ging ik langs op KDV Giraf. Toen ik aankwam bij BSO de Duinhut waren de kinderen al druk aan het spelen. De Duinhut is een BSO waar veel buiten gespeeld wordt. De BSO zit in een scoutinggebouw en wordt omringd door bossen. De kinderen kunnen dus lekker buiten ravotten en in bomen klimmen. Er stonden verschillende leuke activiteiten op het programma. Zo gingen de kleinere kinderen ’s morgens zandkastelen bouwen. De grotere kinderen mochten gelijk met gereedschap aan de gang, zij gingen lekker timmeren. Na de lunch deden de kinderen nog een proefje waarbij er water werd gezuiverd. Toen we terugkwamen waren ook de kleintjes aan het timmeren geslagen. Wat een gave plek! BSO het Kompas is een heel ander soort BSO, maar zeker niet minder leuk. Het Kompas is gevestigd in een basisschool. Er is binnen ruimte om te knutselen, een bank om je een terug te trekken en een podium om toneel te spelen. Daarnaast is er nog een gymzaal waar de kinderen onder begeleiding kunnen spelen. Buiten zijn er diverse pleinen waar de kinderen naar hartenlust kunnen rennen en spelen. De dag op het Kompas startte met een balspelletje op het plein. Door de kleinere kinderen werd er binnen wat geknutseld of een spelletje gespeeld. Na de lunch gingen de kinderen een potje voetballen in de gymzaal. Aan het einde van de dag werd er nog even lekker buiten gespeeld. De volgende ochtend mocht ik naar kinderdagverblijf Giraf. Ook bij KDV Giraf is er een eigen plein waar de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Er werd volop rondgefietst en gerend, en de glijbaan was volop in gebruik. Binnen werd er wat gekleurd. Na het spelen kregen de kinderen een lekker broodje. Erg leuk om te zien hoe die kleintjes al gewend zijn aan het ritme op het kinderdagverblijf. Na het eten gingen de kleintjes naar bed, en ik naar huis. Ik vond het wederom erg leuk om eens te kijken hoe het er op ‘andere’ locaties aan toe gaat.

Recente Blogs
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square