top of page

Promotie Wanda

24 Januari was dit jaar niet alleen voor Wanda, maar ook voor mij een bijzondere dag. Voor Wanda was dit de dag waarop zij promoveerde aan de Universiteit van Utrecht. Zij mocht het proefschrift waar zij 7 jaar lang hard aan had gewerkt verdedigen in het bijzijn van al haar dierbaren. Voor mij was het bijzonder omdat ik nog nooit een promotie had bijgewoond, Wanda niet kende, en deze bijzondere dag voor haar mocht vastleggen. Wanda kreeg een kamertje toegewezen waar zij met haar paranimfen verbleef voor de promotie begon. Hier kon zij zich nog even voorbereiden en kreeg ze een bezoekje van de pedell. Ondertussen verzamelden familie en vrienden zich vast in de Senaatzaal van het Academiegebouw. Een prachtige zaal met geweldig licht. Precies op tijd kwam Wanda binnen en begon de verdediging. Ik mocht hiervan geen foto’s maken. Na ongeveer 3 kwartier trok de jury zich terug voor beraad. Vanaf dat moment mocht ik weer aan het werk. Na een minuutje of 10 kwam de jury terug en richtten zij zich tot Wanda. Zij spraken Wanda kort toe, en toen brak het belangrijkste moment van de dag aan: de uitreiking van de bul. Een kroon op al het harde werken van de afgelopen jaren. Na het officiële gedeelte maakten we nog wat staatsieportretten op de trap. Mijn dag eindigde na de receptie, waar iedereen de gelegenheid kreeg om Wanda te feliciteren met haar fantastische prestatie. Ik vond het erg bijzonder om dit een keer mee te maken. Het deed me denken aan een bruiloft, alleen dan in je eentje. Ik vind het ontzettend knap dat Wanda al die tijd met zoveel toewijding aan haar proefschrift heeft gewerkt, en dit geweldige resultaat heeft neergezet. Chapeau!

[if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Recente Blogs