top of page

Het trouwalbum - Een tastbare herinnering aan jullie bruiloft

Stel je voor: Je bent net getrouwd en hebt de dag van je leven gehad. Een dag met alles erop en eraan. Een stralend bruidspaar, Familie, vrienden, een leuke fotoshoot, een prachtige ceremonie, taart, ontroerende speeches, een heerlijk diner, een openingsdans en een knalfeest. Precies zoals jullie het vooraf hadden gehoopt. Of misschien wel beter. Daar wil je toch nog heel lang van nagenieten? Daarom biedt KL!K pakketten aan met daarin (luxe) trouwalbums. Een geweldig aandenken en tastbare herinnering aan jullie dag, die jaren meegaat. Te gek als je later je bruiloft nog eens wilt herbeleven. Bij alle pakketten die KL!K aanbiedt zit een album inbegrepen. Uiteraard is het ook mogelijk om een pakket te laten maken zonder album, zodat jullie deze zelf kunnen maken, maar de ervaring leert dat het meestal bij een voornemen blijft, en het album er dan niet komt. Het voordeel van de album bij je pakket boeken, is dat je er zelf geen moeite voor hoeft te doen, maar er wel veel invloed op uit kunt oefenen als je dat wilt.

trouwalbum
Velvet trouwalbum met opbergdoos

Formaat en kaft Je kunt zelf kiezen wat voor formaat trouwalbum je wilt. Een pakket bevat vaak een album in een bepaald formaat, maar als jullie liever een groter of een kleiner album willen is dat natuurlijk geen probleem. Willen jullie een vierkant album? Of liever een rechthoekige variant? Ook het materiaal van de kaft kunnen jullie zelf uitkiezen. Er zijn veel verschillende opties, zoals linnen, leer, velvet en zelfs hout! En al deze materialen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Iets om goed over na te denken, want je wil natuurlijk voorkomen dat je dit over een aantal jaar niet mooi meer vindt! Zelfs de tekst op de voorkant kunnen jullie zelf kiezen. Willen jullie bijvoorbeeld alleen jullie namen op de kaft, of ook de datum? Tenslotte kunnen jullie, wanneer jullie er zeker van willen zijn dat het album mooi bewaard blijft, ook kiezen voor een mooie opbergdoos. Het uitzoeken van de foto's Ook voor de binnenkant van het album zijn er verschillende mogelijkheden: 1. Een verrassingsalbum - Een album waarbij jullie wel het formaat en de kaft kiezen, maar het selecteren van de foto's en het opmaken van de lay-out aan mij over laten. Als het goed is ken ik jullie inmiddels goed genoeg om te weten wat jullie belangrijk vinden. Jullie krijgen het album in dit geval pas te zien als het helemaal klaar is. Super leuk, maar ook best spannend! 2. Ik maak een opzet voor jullie album en jullie geven eventuele aanpassingen door - De optie waar het vaakst voor wordt gekozen. Ik maak dan een selectie van de foto's waarvan ik denk dat jullie ze graag terugzien in jullie album en zet ze in een bepaalde lay-out. Als de opzet klaar is stuur ik hem jullie toe, en kunnen jullie hem controleren. Missen jullie foto's? Of staan er foto's in die er van jullie niet in hoeven? Geen probleem! Ik pas het voor jullie aan. 3. Jullie selecteren zelf de foto's voor jullie album in de online fotogalerij - Afhankelijk van het aantal pagina's in jullie album krijgen jullie van mij de vraag om een bepaald aantal foto's te selecteren. Nadat jullie de foto's hebben geselecteerd maak ik een opzet waar jullie nog eens naar kunnen kijken. Jullie kunnen uiteraard eventuele wijzigingen in de lay-out dan nog doorgeven. Tip: trek echt een avondje uit voor het selecteren van de foto's, want het bekijken van de foto's neemt je vaak echt weer even mee naar je bruiloft. Genieten dus!


Album
Houten trouwalbum


Tekst in je trouwalbum Normaliter maak ik geen trouwalbums met teksten erin. De foto's vertellen het verhaal van jullie dag, dus in mijn optiek zijn teksten niet nodig. Daarnaast hebben de gasten hoogstwaarschijnlijk allemaal een boodschap in jullie gastenboek geschreven, dus hebben jullie ook tekstuele herinneringen. Willen jullie toch graag tekst in het album? Laat het me even weten, dan ga ik voor jullie aan de slag! Kosten van het laten maken van een trouwalbum De kosten voor het laten maken van een album zitten bij de pakketten inbegrepen. Jullie komen dus niet voor verrassingen te staan. Heb ik jullie bruiloft al eerder gefotografeerd en hebben jullie toen niet voor een album gekozen, maar willen jullie er toch een laten maken? Geen probleem! Een luxe trouwalbum met 30 pagina's (en ongeveer 50-60 foto's) kost ongeveer €250,-.trouwalbum
Trouwalbum met kaft van hout en leer

Levertijd van het trouwalbum De levertijd van jullie album hangt af van verschillende factoren. De eerste factor is of jullie wel of niet zelf de foto's willen selecteren. Als jullie dit zelf doen dan kan het iets langer duren, omdat ik de lay-out naar deze foto's moet ontwerpen. Ook eventuele aanpassingen die ik door moet voeren kunnen het proces iets verlengen. Verder worden de albums gedrukt in het buitenland. Ik bestel dus altijd meerdere albums tegelijk. Het kan dus zijn dat jullie ontwerp al klaar is, maar de bestelling pas wordt gedaan als ik nog wat albums van bruiloften die vrijwel gelijktijdig zijn gefotografeerd mee kan bestellen. Als de albums dan besteld zijn is worden ze gedrukt en naar Nederland vervoerd. Gemiddeld ontvangen jullie het album zo'n 2 maanden na de oplevering van de foto's. Hebben jullie na het lezen van dit verhaal nog vragen? Of willen jullie ook een album bestellen? Laat het me vooral even weten!

Album
Linnen trouwalbum

Recente Blogs